Det är alltid viktigt att ha bra assistenter, speciellt på en vinnarutställning! Vi har glädjen att få presentera våra assistenter här nedanför.

Scandinavian Winner Show är en assistentburen utställning; du som ägare ansvarar för att ta fram katten till domarringen där assistenten tar över. Utställare får inte befinna sig i domarringen annat än om de ombeds hjälpa till att visa sin katt vid en eventuell klass/BIV/NOM-uttagning

The Scandinavian Winner Show is an steward handled show; you as the owner are responsible for bringing the cat to the judging ring where the steward takes over. Exhibitors are not allowed in the judging ring unless asked to help show their cat at a possible class/BIV/NOM selection.

Marie Johansson

Chief Steward

steward@sws2024.se

Marie är uppfödare av sibirisk katt sedan åtta år tillbaka. Hon började ställa ut för sex år sedan och tycker fortfarande att det är superkul. Marie har gått assistent i ett år och på SWS en gång tidigare. Framåt ska Marie fungera som Nerks assistentansvariga.
Det som kanske inte alla vet om Marie är att hon har varit i Sydney, Australien och föreläst på en stor kongress. Ni får fråga henne om vad

Jens Lindgren

Chief Steward

steward@sws2024.se

Jens har sedan barnsben varit galet djurintresserad. Fött upp höns, kaniner, katter och marsvin. I marsvinsvärlden, ja även den internationella, är han att likna med en sliten inventarie. Har dömt marsvin sedan 1992 och under 2023 för andra gången i Australien och Nya Zeeland. Raskatter gjorde entré 2013 och sedan dess har livet i kattvärlden rullat på. Hemma finns några britter, ett par perser och en huskatten Vilma som är husets drottning.
Jens sitter i SVERAKs förbundsstyrelse som utställningsledamot. Till vardags är han biträdande rektor på en grundskola och hemma blir det ofta en del gott fika bakat.

Aime Høyer

Steward

Aime går gärna assistent och trivs med det, målet är att bli domare. Att få gå assistent på SWS ser Aime som en stor erfarenhet i assistentgången. Hon är uppvuxen i kattmiljön och har gått assistent många gånger.
Hon har sysslat med utställning i 20 år och blev 2023 delägare i sin mors uppfödning Merridancers.
Det kanske inte alla vet är att Aime utbildar sig till socionom och kanske ska bli medarbetare på ett fängelse.

Angelica Weigl

Steward

Angelica bor i Katrineholm med sina två kastrerade Devon rex-honor och sin son på 11 år.
Hon har inte längre någon aktiv uppfödning men ställer gärna ut och går då nästan alltid assistent. Angelica har gått assistent i elva år och varit assistentansvarig i åtta år i sin klubb, Mellansvenska Kattklubben. Det har hunnit bli assistentgång ett trettiotal gånger och på många SW och även WW när det var i Sverige 2015. Hon går assistent för att det är kul. Angelica anser sig själv vara som en öppen bok så hon tror nog att vi redan vet allt om henne.

Anna Ökvist

Steward

Som person är Anna positiv och engagerad, bor i Örebro med familj och sina sibbar. Har haft två kullar i stamnamnet Yogakattens. Har gått assistent några gånger och tycker det är väldigt roligt och intressant att få ta del av denna roll.
Som assistent är det viktigt att vara noggrann och ha en bra kommunikation med domare, utställare och andra assistenter. Anna ser fram emot att få vara assistent på SW.
När tillfälle ges älskar hon att virka, och inte minst, är grym på att laga väldigt god risotto.

Ann-Sofie Gräntz

Steward

Ann-Sofie bor i Bromma utanför Stockholm med sin familj och deras fem katter.
Huvudfokus ligger på brittiskt korthår i den vackra färgen och mönstret svartsilvertabby med gröna ögon.
Hon har gått assistent ett antal gånger. Ann-Sofie älskar att resa till sol och värme, snorkla och njuta av havet och allt det so finns under ytan. 

Beata Michalowski

Steward

Beata är uppfödare av Neva Masquerade sedan 8 år under stamnamnet Snowy Sapphires. Beata älskar att åka på utställningar och samtidigt kan hon träffa alla sina kattvänner. Hon har gått assistent i Sverige, Danmark och Norge och kan hantera alla kategorier. Beata ser möjligheten att gå assistent på SW som en fantastisk och minnesvärd upplevelse.
I det civila jobbar hon som marknadsförare på och har parallellt precis börjat studera med inriktning mot Entreprenör-ingenjör.

Berit Pedersen

Steward

Berit är 63 år och har hållit på med katter sen 2014. Innan dess har hon tävlat och fött upp hundar för både bruks- lydnad- och utställning. Hon har gått assistent sen hösten 2016 och är en flitig och hjälpsam assistent som syns ofta på våra utställningar.
Berit har aldrig gått assistent på en stor utställning, så det kittlar att nu få chansen att gå på ett SW i Sverige.
Inte alla vet att Berit gjort ”en klassiker” och därmed kört Vätternrundan inte mindre än två gånger. Imponerande!

Camilla Frostehag

Steward

Här har ni Camilla som beskriver sig själv som skojfrisk, rak på sak och som inte hymlar utan är glad men med lite värkproblematik i leder och ländrygg.
Hon skriver själv att hon har ganska stor erfarenhet av att gå assistent. Att få chansen att gå på SWS ser hon som en god erfarenhet och upplevelse.
Det ni kanske inte visste om Camilla är att hon är före detta lastbilschaufför med ett stort fackligt intresse.

Cecilia Alsmark

Steward

Cecilia, eller Cessie, ser sig själv som en hängiven maka, mamma, matte och uppfödare med hjärta för kattsport. Cessie har regelbundet sedan 2016 fungerat som assistent på många av våra utställningar runtom i Sverige och varit assistentansvarig ett par gånger.
Hon tycker det är roligt att gå assistent och vill bidra till att Scandinavian Winner 2024 blir en bra upplevelse för katter, domare och utställare.
Cessie har lyckats med bragden att vinna SM-silver i bågskytte och brinner för acceleratorfysikens frammarsch i Sverige.

Christel Christensen

Steward

Här har ni Christel, ett fullblodsproffs med 30 års erfarenhet av att gå assistent. Hennes hjärta brinner för perser och exoter med vitfläck och det har blivit många sådana genom åren.
Det man kanske inte anar vid första anblicken är att Christel kört folkrace som kontrast till katterna. För den som faller för Christel kan det vara bra att veta att hon är singel.

Dominika Kałmuczak

Steward

Dominika är en 21-årig assistentvan tjej från Polen. Hennes ras i kattvärlden är norsk skogkatt. Erfarenheterna från kattutställning startade redan när Dominika var åtta år gammal. Hon har dock redan som 21-åring hunnit med två WW och en MW. Att få arbeta som assistent på SWS ser hon som ytterligare en erfarenhet att lägga till i sitt assistent-CV.
Hon ser särsklit fram emot att se många fina katter från flera olika länder men gluttar gärna lite extra på de skandinaviska skogisarna.
Som om inte detta räckte så kan hon också sjunga och spela några olika instrument.

Elin Strid

Steward

Elin är förhållandevis ny som assistent och skapar sig därmed erfarenhet genom att delta på SWS som assistent. Elin hör till hemmaklubben NERK och föder tillsammans med sin mamma upp den vackra rasen brittiskt långhår med bland annat vitfläck.
Elin trivs bäst vid sidan av scenen och arbetar hellre på vid domarbordet.

Evelina Lundgren

Steward

Evelina är 45 år och har haft katt i halva sitt liv. De senaste sex åren har det varit Burmilla.
Redan nu har hon fem års erfarenhet av utställningar. Evelina har gått assistent på både ”bära-själv” utställningar och en assistentburen på Mellansvenska Kattklubbens utställning i september 2023.
Hon går gärna assistent för att det är kul och för att man alltid lär sig något nytt om utställningsvärlden och katter. Professionellt arbetar Evelina som sjuksköterska och har förlöst inte mindre än drygt 100 barn.

Gabriella Pirkelbauer

Steward

Gabriella har birmauppfödning och kommer gärna och går assistent på SW. Hon har gått assistent på Scandinavian Winner Show många gånger och även på World Winner Show.
Hon har gått assistent sedan 2011 i flera olika länder men flest gånger i Sverige. Gabriella går gärna assistent för att hon tycker att det är riktigt roligt, man får träffa många vackra katter samt mysiga och trevliga kollegor. Gabriella är svag för chokladbollar, Pepsi Max och Cola Zero. 

Hanna Brobäck

Steward

Hanna beskriver sig själv som en glad tvåbarnsmamma som jobbar som elektriker. Hon ramlade in i kattvärlden av en slump för tretton år sen och blev sen fast. Hanna har hållit på med utställning i tolv år nu och har fyra stycken tokiga Devon rex-killar hemma.
Hon har gått assistent sen 2015 och brukar åka på tre till fyra utställningar varje år och går alltid assistent förutom på hemmaplan.
Det händer även att Hanna ibland åker på utställning för att bara gå assistent då hon har svårt att vara på utställning utan att göra något då hon älskar när det händer saker.
Hanna är fotbollstränare för flickor födda 2014 och började faktiskt sin utställningsbana med perser.

Hanna Odder

Steward

Hanna ser sig själv som en trevlig och arbetsvillig person med ett stort kattintresse. Hon har gått assistent vid ett flertal tillfällen men aldrig på en sådan här stor utställning som SWS. Hon menar att det ska bli en spännande och rolig upplevelse.
Hanna har en förkärlek till britter med långt hår, ja alltså BLH då. Det som också gömmer sig bland Hannas erfarenheter är att hon tävlat amerikansk fotboll på elitnivå, det ni. Kanske ingen närkamp med henne!?

Jeanette Olsson

Steward

Här har ni en 54-årig Maine Coon uppfödare sedan 2017 som brinner för utställning.
Arbetar som kvalitetskontrollant på ett labb inom livsmedelsindustrin. Man, två barn och ett litet barnbarn är navet i Jeanettes vardag.
Hon bor i en stor villa i Bromölla med 7 underbara coonisar och två hundar.
Jeanette säger att hon brukar uppfattas som positiv, glad och hjälpsam! Hon har gått assistent frekvent sedan en tid tillbaka. För henne är det en stor ära att få förtroendet att få göra det på ett större evenemang som detta! Om ni inte redan visste det så målar Jeanette tavlor på sin fritid, det ger henne ett inre lugn och utlopp för sin kreativa sida.

Jonna Olofsson

Steward

Jonna har fött upp Cornish Rex sedan 2013. Hon bor i Luleå, är gift och har två barn.
Jonna arbetar på SSAB och på fritiden tävlar hon hoppning med sin häst. Hemma hos Jonna finns fem cornishar varav den äldsta blir 15 år nu i maj.
Hon brukar gå assistent på de utställningarna som hon själv ställer på. Det är ett sätt att hjälpa till och att få dagarna att rulla på mycket fortare, att gå assistent på SWS ska bli galet spännande tycker hon.
Jonna älskar djur så mycket att hon har ett extra jobb i stall som hon gör innan sitt ordnare jobb. Det är hängivelse!

Magnus Robertsson

Steward

Magnus är en 50-årig bilintresserad egenföretagare med några Cornish rex hemma och en liten uppfödning ihop med sin fru. Han har gått assistent på cirka 50 utställningar sedan 2018. Han tycker det är roligt att gå assistent oavsett storlek på utställningen men lite extra roligt på en större utställning som t.ex. Scandinavian Winner Show. Magnus har kört rally på hög nivå och har vunnit många mästerskap mellan 2000 – 2006. Han tävlar fortfarande sporadiskt ett par till tre gånger per år.

Mimmi Lovén

Steward

Mimmi är tidigare uppfödare av Brittisk Korthår under stamnamnet S*Pearlymoon’s.
Hon är numera pensionerad från uppfödningen men längtar efter att börja ställa ut igen. Hon inväntar bara rätt katt! Mimmi har lång erfarenhet, ca 15 år, och har gått assistentutbildningen. Mimmi har även gått assistent på flera SWS tidigare. Detta ska bli ett otroligt roligt evenemang och Mimmi vill få igång kontakterna med kattvärlden igen.
Om du behöver hjälp hemma så kan Mimmi vara personen att fråga eftersom hon är händig och kan renovera och fixa en hel del i ditt hem.

Olivia Johannesson

Steward

Olivia är lugn, trevlig och glad som person och vill alltid göra sitt bästa som assistent. Olivia tycker att hon har bra koll på vad som förväntas av henne som assistent och har bara fått bra omdömen från domarna.
Än så länge har Olivia bara gått assistent i Sverige men ställt ut på de större utställningarna så som Scandinavian Winner och World Winner. Hon tycker att det är väldigt roligt att gå assistent och är trygg med de assistentansvariga.
Att gå assistent på SW är ett sätt att utvecklas i sin roll som assistent.
Olivia är utbildad tävlingstränare i cheer-leading, har även tävlat i group-stunt. 

Eva Johansson

Steward

Jag arbetar till vardags som vårdadministratör och hemma har jag fyra sibiriska katter och drömmer om en devon rex. Jag har varit en flitig utställare sedan 2013, då jag ”tvingades” av uppfödaren anmäla en kattunge som jag köpt.
Sedan dess har det blivit flera SW och WW, och det är alltid speciellt med dessa stora utställningar. 
Jag har varit assistent vid flertalet utställningar senaste året och tycker det har fungerat bra, mycket tack vare att jag har mångårig utställningsvana.
Det här är en fantastisk möjlighet att få vara delaktig i ett stort event! Att gå assistent ger utställningen ytterligare en dimension tycker jag. Det är fantastiskt roligt att möta alla utställare och alla fantastiska katter.
Under skolåret 1982/1983 bodde jag som utbytesstudent på en farm i Stockholm, South Dakota, och gick på high school. Jag spelade både basket i skollaget och var cheerleader för killarnas basketlag.

Siemen Overboom

Steward

Siemen är bosatt i Nijmegen, Nederländerna. Precis som förra året ser han fram emot att vara en del SWS och åter få träffa alla fantastiska vänner och katter.
Han har arbetat på många SWS, WWS och NSW men också gått elev för att på sikt bli kattdomare. Han har också hunnit med att vara assistentansvarig vid flera tillfällen. Förra årets SWS i Norge var för Siemen en fantastisk upplevelse och han är säker på att så kommer det bli även i år. För er som inte kände till det så är Siemen ett stort fan av specialöl så som olika IPA och svenska lokalt bryggda öl.

Simone Pekkala

Steward

Simone är 38 år och från Göteborg samt rätt ny uppfödare av norsk skogkatt.
Hon är alltid glad och trevlig och älskar att få vara på utställning, där hon ofta setts gå assistent sedan ca sex år. Simone har alltid velat gå assistent på en större utställning så som SWS sedan hon började gå assistent. Egentligen är Simone hundmänniska innan hon skaffade sig en massa katter.

Sofia Granlid Mannfalk

Steward

Sofia är uppfödare och utställare av bengal sedan 2007. Hon bor i Malmö, gillar sociala event och god öl.
Som assistent har hon gått många gånger de senaste 10+ åren, däribland ett och annat WWS och SWS sedan tidigare.
Sofia gillar att träffa alla fina katter på nära håll, och den sociala aspekten av att få chans att umgås med många olika utställare från olika länder.
Om ni skulle hitta Sofia och hon ser lite vilsen ut så är det för att hon har oerhört dåligt lokalsinne. 

Solveig B. Damsgaard

Steward

Solveig är 65 år och bosatt i Norge. Hon har varit uppfödare av katt i hela 34 år. Under dessa år har hon ställt ut mycket och har därmed stor och lång erfarenhet av utställning och att gå assistent. Idag har Solveig Ragdolls.
Till vardags så arbetar hon som meddomare i Tingsrätten i Norge. 

Steinar Løvstad

Steward

Steinar är 54år ung och från Norge. Där har han gått mycket assistent och funderar på att eventuellt bli domare framöver. Han har gått assistent ca 50 gånger i Norge inklusive SWS och har därmed erfarenhet även av stora utställningar. Egentligen är Steinar hundmänniska men som idag är mycket förtjust i katter och då särskilt de med lite lång päls.

Sussi Dec Jensen

Steward

Sussi är bosatt i den kungliga huvudstaden Köpenhamn i Danmark och är 45 år fyllda.
Hon startade upp med katter under 2019 och älskar att gå assistent på utställningar. Hon har både gått assistent hemma i Danmark och utanför Danmark och antalet gånger är en bit över 40.
I assistentuppdraget gillar hon att försöka ge alla inblandade så hög service som möjligt samtidigt som hon får chansen att studera katter, domare och att lära sig nya saker hela tiden. Hon älskar flamingos då de är ett så fascinerande djur. 

Tia Norrgård

Steward

Tia är en glad och sprallig person som håller hus i Sveriges norra delar. Hon gillar trav och är kattgalen.
Som den spralliga person hon är så gillar hon när det är lite fart och fläkt, eller när hon får pröva på nya saker. Tia har gått assistent sedan 2018. Hon tycker det ska bli spännande att få testa att gå på en så stor utställning som SWS, det ger också en bra erfarenhet inom assistentvärlden. Tia älskar att sy och träna, både sig själv och sina hästar.

Trond Bertelsen

Steward

Trond blev introducerad i kattvärlden av sin fru Thrine 2003 och har sedan dess varit på många utställningar, först med deras Maine Coons och nu med siameser och orientaler.
De absolut mest fantastiska höjdpunkterna utställnings-mässigt var när deras svarta oriental blev världsvinnare både 2010 och 2011.
Men lika viktigt som att konkurrera på utställning är det att träffa likasinnade vänner både inom Norge och utanför landet. Trond har i stort sett alltid gått assistent de senare åren då han deltagit på utställning, bl.a. förra året då SWS gick av stapeln i Norge. Han gillar att gå assistent och behöver ett par assistentintyg från utlandet. För er som inte hade en aning om det så har Trond kört Formel Ford som är racerbil.

Ulf Stråhle

Steward

Ulf är både uppfödare och utställare som gärna går assistent för att lära sig mer om andra kattraser. Han debuterade redan på det glada 80-talet i vita rocken, ja det var inga gula assistentskjortor på den tiden.
Då hann han med ett femtontal assistentgångar och sedan tog han upp detta igen 2021 för att uppdatera sig om utvecklingen. Han tycker det är intressant att få bidra till ett sådant här arrangemang.
Ulf gillar motion och rör gärna på sig. Detta resulterade i att han debuterade som handbollsspelare, 54 år ung, här i Örebro.

Ulrika Johansson

Steward

Ulrika är 35 år gammal och bor i Köping. Hon jobbar som landskapsarkitekt och älskar katter. Hemma har hon tre pensionerade avelshanar.
Hon ställer inte längre ut några katter själv, men har ställt ut sin Virre till GIC och IP, samt övriga till CH.
Ulrika har gått SVERAKs assistentutbildning och gått assistent kanske ett 15-tal gånger. Hon tycker att det är väldigt roligt att vara assistent, älskar att lära sig av våra duktiga domare och träffa alla vackra katter och deras ägare. Ulrika tycker att det ska bli kul att få vara en del av SWS även om hon inte ställer ut själv. Som en liten bonus berättar Ulrika att hon som ung tävlat i drill med en bästa prestation som 6:a på SM.

Ulrika Svensson

Steward

Ulrika har varit uppfödare av sibirisk katt sedan 2015. Hon har därmed även varit aktiv inom kattvärlden sedan tio år tillbaka. Bland annat har hon haft styrelseuppdrag i Västsvenska Kattklubben ca 8 år som utställningssekreterare och vice ordförande.
Ulrika har gått assistent några gånger i Sverige. Hon tycker det är roligt att gå assistent och är gärna med och bidrar till vårt team för SWS.

Åsa Olovsson

Steward

Åsa ser sig själv som en engagerad kattmänniska och som sedan många år föder upp bengaler och har därmed lika länge varit ute på show.
Hon har gått assistent mycket både i Sverige och utomlands. Åsa har varit med som funktionär på de senaste två SWS som varit i Sverige. En ung Åsa födde upp gerbiler för er som inte visste det.

Åsa Widh

Steward

Åsa är 35 år, arbetar som röntgensjuksköterska, är boende i Malmö och har gått assistent sedan februari 2013.
Hon har fött upp Brittisk korthår men föredrar numer att omge sig med kastrater samt foderkatten Bamboo. Åsa arbetar bäst i kaos och har en multi-taskingförmåga som är fenomenal i kris. Har gått assistent i oerhört många sammanhang sedan 2013, inklusive många SWS och hela åtta WWS.
Åsa gillar att göra ett bra jobb med katterna och är en god organisatör av sitt eget eller vid behov andras arbete. Hon menar att hon trivs allra bäst i kaos och katastrof oavsett hur lugn hon verkar vara på utsidan.