Här försöker vi samla matnyttig information för er utställare

Tidsschema för utställningen

LÖRDAG :
07:30 – 09:00 : Incheckning
09:30 : Invigning
10:00 : Bedömningar beräknas starta
13:00 – 15:00 : Lunch för domare och assistenter *
18:00 Utställningen stänger för dagen
20:00 Galamiddag

* Domaren väljer vilken tid de tar lunch mellan 13-15. Paus meddelas via skylt vid domarbordet.
Nomineringar sker löpande hos varje domare när de är klara med sin grundbedömning i respektive kategori

SÖNDAG :
08:00 – 09:30 : Insläpp av utställare och katter. Katterna måste vara på plats senast kl. 09:30
10:00 : Finalerna startar
13:00 – 14:00 : Lunch
14:00 : Finalerna fortsätter
17:00 : Utställningen stänger

OBS! Efter finalerna och innan utställning stänger ska alla vinnande katter med ägare samlas för gruppfotografering, mer information kommer om detta under söndagen

Vilka informationskanaler finns det för Scandinavian Winner Show 2024?

Sidor under denna domän (xxx.sws2024.se) och vår Facebook-sida är de enda riktiga.

Blir du inbjuden till facebook-grupper eller andra sidor som presenterar sig som Scandinavian Winner Show 2024 så är de falska; gå inte med i grupperna eller gilla/följ sidorna, utan anmäl gärna dessa fejksidor/grupper. Det som de försöker uppnå är att komma åt dina kreditkortsuppgifter/få dig att betala för att titta på livesändningen. Vår livesändning är GRATIS!

Assistentburen utställning, vad är det ?
Steward handled show, what is that ?

Scandinavian Winner Show är en assistentburen utställning; du som ägare ansvarar för att ta fram katten till domarringen där assistenten tar över. Utställare får inte befinna sig i domarringen annat än om de ombeds hjälpa till att visa sin katt vid en eventuell klass/BIV/NOM-uttagning

The Scandinavian Winner Show is an steward handled show; you as the owner are responsible for bringing the cat to the judging ring where the steward takes over. Exhibitors are not allowed in the judging ring unless asked to help show their cat at a possible class/BIV/NOM selection.

Hur kommer burarna placeras? Vad är det för mått på burarna?

Vi använder SVERAK’s burar och de kommer att placeras i rader som på bilden nedan

En enkelbur har måtten (Bredd x Djup x Höjd) 75cm x 60cm x 60cm och en dubbelbur 150cm x 60cm x 60cm. Maximalt antal katter i en enkelbur är en katt, och i en dubbelbur tre katter

Buren ska kläs på tre sidor (sidor och bakre vägg) och ha tak och golv. Alla katter ska ha toalåda i buren och fri tillgång till vatten, dessutom ska de erbjudas mat under dagen.

Kommer det finnas kattsand på utställningen?

Ja! Odour Lock sponsrar oss med kattsand. Observera att vi ber er ta med sanden hem från utställningen då vi inte har möjlighet att hantera den mängden avfall som det innebär.

Sand får under inga omständigheter spolas ner på toaletten!

Var och vad kan jag äta i anslutning till utställningen ?

I vår cafeteria på andra våningsplanet serverar vi kaffe/te, dricka, kakor, matiga mackor och enklare rätter som ex.vis varmkorv. För att göra det enkelt för dig som utställare har du möjlighet att förbeställa frukostpåsar i vår webshop som du hämtar ut på anvisad plats under morgonen. Vid behov av gluten- och/eller laktosfritt mejlar du cafe@sws2024.se i samband med din beställning så ordnar vi detta.

I samarbete med Scandic Grand Hotell har du som utställare möjlighet att förboka lunch, se meny och priser på shop.sws2024.se

Kan jag få klä min bur på fredagskvällen ?

Du har möjlighet att klä din bur på fredagen mellan klockan 17 och 19.

Gå till informationen (direkt till höger efter ingången). Du kommer då få kattens katalognummer och kan därefter söka upp din rad med hjälp av burplaceringskartan.

!! OBSERVERA ATT DET UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER ÄR TILLÅTET ATT FLYTTA TILL EN ANNAN BUR ÄN DEN DU ÄR TILLDELAD !!

Har du frågor vänder du dig till Informationen. Övriga funktionärer på plats kommer inte kunna svara på frågor då de arbetar för fullt inför utställningen.

Vad gäller för rökning ?

Rökning är endast tillåtet utomhus på anvisad plats. Observera att tobakslagen (2018:2088) förbjuder rökning i anslutning till entréer.
Vi ber er visa hänsyn genom att inte röka i en eventuell kö till incheckningen.

Var kan jag parkera?

Utanför hallen kan du endast stanna på egen risk för att snabbt lasta ur dina saker, sedan måste du omedelbart flytta bilen för att inte få böter.

I området kring utställningshallen finns det både gatuparkering och flera parkeringshus, observera att det är olika parkeringsbolag som opererar i området så var uppmärksam på skyltning. Betalning kan ske antingen genom olika app:ar, sms och/eller kreditkort, kontant betalning är mer sällsynt.
De flesta parkeringshusen erbjuder möjlighet att ladda elbil.

Tänk på Örebros lokala trafikförordning förbjuder parkering på samma plats i mer än 24 timmar om inte annat anges via skyltning.

På denna länk kan du vem som opererar vilken parkering (”Tekniska förvaltningen” = Örebro kommun)

På denna länk kan du se gällande taxor för de parkeringar som Örebro Kommun ansvarar för